Menys discursos, més solucions

dimarts - 26 - juny - 2012


Fa quinze dies l’alcalde va declarar que s’haurien de prendre decisions difícils a les escoles bressol de cara el curs vinent. Tot i que el procés de preinscripcions a les escoles Bressols Municipals es va realitzar durant el període del 7 al 18 de maig, i el 25 del mateix mes havien de sortir les llistes per escola i edat amb el barems corresponents, aquestes llistes no han sortit i, en el seu defecte, tampoc s’ha donat cap mena d’informació al respecte, accentuant el nerviosisme de pares, mares i mestres.

L’actual equip de govern assenyala que “les culpes són de la Generalitat”.

Sabem que la situació és difícil, i més si tenim en compte que la Generalitat ha aturat les aportacions als ajuntaments per a les places a les llars d’infants i escoles de música. Ara bé,  la demanda de places per a escoles bressol no s’atura, i les preinscripcions constaten que hi ha més nens i nenes  que places ofertades. Així, i amb els números a la mà, la necessitat que tenen les famílies és real. Per tant, el problema és com es pot finançar el cost de les escoles bressol si la Generalitat rebaixa més la seva aportació:

D’una banda, és evident que això ha de comportar una revisió del funcionament i una reducció dels costos. De l’altra, inevitablement caldrà augmentar les quotes de les famílies – tal com ja ha proposat l’equip de govern-  i és necessari revisar l’aportació de l’ajuntament.

És necessari que siguem capaços de treballar per trobar solucions més enllà d’assenyalar es culpables. Recordem que l’anterior govern deixà al calaix  900.000 euros preveient la difícil situació, de sacrificis i esforços que ens afecta a dia d’avui.

Des del nostre grup tenim clar quines han de ser les  prioritats de l’Ajuntament en aquests moments difícils i totes passen per l’atenció a les persones com educació, sanitat i serveis socials.

En aquest sentit, ens preocupa no només la poca sensibilitat de l’equip de govern en matèria social, sinó que els diners que s’havien reservat s’han destinat a actuacions, al nostre entendre, menys prioritàries com l’arranjament del Passeig de Barcelona, la promoció de la Ciutat dels Detalls –una tasca que ja es duia a terme anteriorment- o convenis amb entitats públiques i privades. Totes elles són activitats que en moments de normalitat econòmica i pressupostària poden ser interessants, però avui cal filar molt prim, posar la paraula AUSTERITAT per davant de tot i prioritzar en aquelles polítiques que siguin realment necessàries pels ciutadans i ciutadanes.

Demanem, doncs, que l’actual equip de govern prengui el timó i treballi per resoldre els problemes reals  de la nostra ciutat, com ho és l’oferta i cost de les  places de les escoles bressols pel proper curs escolar. I que ho faci colze a colze les directores i representants de l’AMiPA per trobar la millor solució en aquest moments.

Contestar