L’ensarronada del Pacte Fiscal

divendres - 27 - juliol - 2012

Comparteixo l’Article de l’Albert Bramon, 1r Secretari dels Socialistes de la Garrotxa


Una pregunta primer, a on cal firmar per demanar-lo? Nois, compteu amb mi! Per mi no quedarà! Tant me fa la versió que sigui.
Com que sóc molt llançat, de pas, apunteu-me també a que el cinema sigui gratuït i que s’aturi el canvi climàtic.
En mig de la pitjor crisi de la història té nassos que entre TV3, Catalunya Ràdio i el comte de Godó hagin aconseguit fer-nos creure que la qüestió clau de la vida dels catalans és si ens posem o no d’acord en el Pacte Fiscal.
Per cert, algú sap realment què és? És el concert basc? És recaptar tots els impostos nosaltres i després donar-ne una mica? Potser només és rebre més cash de l’Estat com el pacte del Magestic?
Resumint, estem davant de l’enganyifa més gran mai preparada.
Hi ha tres possibilitats:


1. Que l’objectiu final sigui aconseguir un millor finançament per a Catalunya. Si és així, assumpte resolt, el que cal és arribar a un acord amb el Partit Popular que és qui governa amb majoria absoluta i oferir a la resta de partits que s’hi afegeixin si els hi ve de gust.


2. Que l’objectiu final sigui donar un pas cap a la independència. Supersenzill! N’hi ha prou en demanar el concert econòmic i, com que és impossible d’aconseguir, ja estarem un xic més a prop del moment de proclamar la república catalana des del balcó del Firalet.


3. Que l’objectiu sigui anar fent la viu viu per tal d’arribar a les següents eleccions i que CiU les torni a guanyar i, un cop guanyades, a pensar tots en la pròxima fita irrenunciable.


Com podeu veure, tant si és el cas 1, el 2 o el 3, estem submergits en un engany col·lectiu.
L’última cita il·lustre ha arribat del President Mas comparant el Pacte Fiscal amb els Jocs Olímpics. Deu n’hi do!
Amb el Jocs Olímpics sabíem què volíem i vàrem pactar-los amb Espanya, Europa i el Món Mundial.
Amb el pacte fiscal, no sabem ben bé què volem i, a més, només pactem entre els catalans i ens barallem amb Espanya.

Contestar