Austeritat a l’Ajuntament?

dimarts - 4 - desembre - 2012

En el darrer Ple, des del Grup Municipal dels Socialistes, vam fer una pregunta a l’equip de govern relacionada amb la compra de dos cotxes amb la modalitat de Rentig per 3 anys per la Policia Municipal.

Donat que alguns citadans se’ns han adreçat preguntant pel tema, a continuació n’exposem les aclaracions:
L’Ajuntament d’Olot ha comprat, amb la modalitat de renting, dos vehicles tot terreny de 110 CV cada un, equipats i pintats, al Banco de Santander, entitat que va guanyar el concurs de la compra. Aquesta modalitat suposa un lloguer de tres anys que inclou l’assegurança i el manteniment dels vehicles i, si al final d’aquest període s’acaben comprant, s’acabarà de pagar el valor residual: 4.400 euros + IVA del vehicle A i 5900 euros +IVA del vehicle B. El total del lloguer i la compra posterior sumen 107.418 euros amb IVA inclòs.

Quan es va aprovar la compra, des de l’oposició ja vam demanar explicacions a l’Equip de Govern per la modalitat triada, pel cost i pel tipus de vehicle. La resposta: són vehicles ben preparats per anar a la neu.

La nostra sorpresa vingué quan, estudiant el tema, hem descobert que l’Ajuntament de Banyoles ha comprat un vehicle nou, de 90CV, pintat i equipat, per 12.900 euros de preu final. No és molta la diferència de cost amb els nostres vehicles?

No volem entrar a valorar ni el tipus de vehicle ni les prestacions que han de tenir, ja que cal deixar els aspectes tècnics als experts. Respectem l’opinió de la policia i el seu criteri per donar el millor servei a la ciutat. Ara bé, sí que qüestionem el cost total dels vehicles i el sistema de compra-lloguer emprat per l’Ajuntament. Pensem que en temps de restriccions cal cercar fórmules imaginatives, tal com ha fet l’Ajuntament de Banyoles, molt més econòmiques i, encara més, que afavoreixin a les empreses de la ciutat i la comarca. Cal continuar treballant, en positiu, invertint en el municipi però essent molt rigorosos i responsables, i prenent les millors decisions.

Contestar