El PSC i la declaració de sobirania

dilluns - 18 - febrer - 2013

Article de l’Albert Bramon, per a la reflexió i l’amplitud de mires:

El debat sobre la consulta per la independència ha deixat el PSC molt a prop de la ruptura. Malgrat això, vull aclarir que faré tot el que estigui a les meves mans per evitar-ho perquè, si arriba a passar, produiria un enorme perjudici per als catalans.

He defensat públicament que la postura del PSC davant de la consulta havia de ser un sí crític, però un sí. També crec que hagués estat raonable abstenir-se, però votar no significa convertir-se als ulls de tothom en un obstacle i contribuir a dividir Catalunya en dos parts cada cop més separades.

He trobat encertada la postura d’en Pere Navarro assegurant que es mantindria al marge d’un procés que, passi el que passi, portarà dolor, enfrontaments, perjudicis econòmics i frustració per als catalans. Per això crec que el PSC ha fet bé en no promoure la consulta.

Comparteixo la tossuderia dels socialistes en assenyalar la necessitat d’un acord legal amb la resta d’Espanya. Només d’aquesta manera es podrà garantir que la consulta sigui imparcial i no es quedi a mans exclusives dels partidaris de la independència.

Estic empipat amb el no i recolzo els diputats que varen trencar la disciplina de vot, però faré tots els possibles per evitar que el PSC es trenqui. No perquè d’això en depenguin la pujada o la baixada de vots sinó perquè és imprescindible que a Catalunya hi hagi un partit fort que es situï a la via del mig i serveixi per unir les parts.

A més a més, desitjo continuar unit al PSOE perquè això dóna al PSC i a Catalunya una avantatge clau, disposar d’aliats a la resta d’Espanya.

I una última cosa, a vegades he trobat gent que, a mena d’insult, em retreu que formo part del PSOE. He explicat moltes vegades que per a mi això no és un insult sinó un elogi, em sento orgullós d’estar unit al PSOE perquè em permet tractar amb un aliat potent que pot ajudar a millorar les relacions entre Catalunya i Espanya. Només cal recordar la defensa del nou estatut i el vot a favor que en varen fer els diputats socialistes a les Corts i al Senat.

Albert Bramon

1r Secretari del PSC-PSOE de la Garrotxa

Un comentari to “El PSC i la declaració de sobirania”

  1. Jordi Roca escrigué:

    Respecto però no comparteixo ni una paraula del que diu l’Albert. El PSC està en fora de joc en el terreny polític i el fet de dependre del PSOE, Albert, us fa situar-vos, ara mateix, fora del terreny de joc.

Contestar