Càmeres al Carrer Major

dimecres - 3 - juliol - 2013

L’ajuntament està elaborant un projecte de col·locació de 4 càmeres de videovigilància al llarg de l’eix comercial del centre de la ciutat, estimat en uns  60.000 euros pel cap baix.

El projecte té l’objectiu d’incrementar la seguretat al centre. Ara bé, pensem que hi ha moltes fòrmules  i que, aquesta, és intrusiva, indiscriminada i ineficient davant d’una majoria cívica molt àmplia.

Creiem que tothom té el dret de preservar la seva intimitat i de circular lliurement sense ésser vigilat permanentment. Davant d’aquest fet, algunes preguntes: quina autoritat tindrà el control de les imatges? Aquesta autoritat podrà contemplar qui va passejant amb qui pel carrer Major?

Entenem que cal extremar les mesures de seguretat però val la pena reflexionar sobre algunes qüestions.

La primera: a l’eix comercial que s’extén del carrer Sant Rafael fins a la Plaça del Carme ja hi ha càmeres als bancs i a algun comerç.

La segona: en la seguretat –com en la sanitat- és molt més efectiva la prevenció. No val més treballar amb politiques actives  d’ocupació, i treballar per a reeducar i redirigir conductes i oferir eines per aquè tots els ciutadans tinguin perspectives? És la millor prevenció. I si cal, posteriorment, el càstig.

En tot cas estariem d’acord en posar càmeres per controlar les entrades de cotxes als carrers peatonals . D’aquesta manera podríem detectar possibles infractors i el moviment de cotxes en cas de robatoris a les nits, el principal problema que tenim a la zona comercial. Però pensem que col·locar càmeres que enregistrin als ciutadans  és una mesura desmesurada.

Contestar