Garrotxí de l’any

dimecres - 3 - juliol - 2013

En primer lloc voldria, en nom propi i del Grup Municipal, felicitar als homenatjats d’aquests premis organitzats pel CIT (Centre d’iniciatives Turístiques) amb el patrocini del Consell Comarcal i, ara, de l’Ajuntament d’Olot, així com d’un seguit d’empreses de la comarca.

Reconèixer mèrits i premiar l’excel·lència és una bona manera d’esperonar grans iniciatives, encoratjar projectes personals i col·lectius i donar-los-hi la  visibilitat que mereixen.

Des del respecte i l’admiració, però, se’ns plantegen algunes qüestions. En primer lloc, pensem que seria bo que les institucions que hi participen es replantegesin si la subvenció d’aquest esdeveniment es prioritària en un mar de restriccions importants i d’austeritat. Potser podrien trobar-se fòrmules com la celebració bianual.

Si bé creiem que són interessantíssimes el reconeixement a empreses i institucions  que han desenvolupat una tasca important en el seu àmbit –enguany el Pessebre Vivent de Joanetes, l’empresa de Pernils Llèmana o l’Associació de Dones Alba; no ens agrada l’èmfasi en la personalització del Premi el Garrotxí de l’Any en una sola persona i, encara menys, sota l’eslògan EL MILLOR ENTRE NOSALTRES.

Sense desmerèixer cap guardonat, creiem que és també el millor garrotxí aquell pare o aquella mare de família que no pot arribar a final de mes i fa grans esforços per donar una educació als seus fills, l’aturat que dedica el seu temps al voluntariat o la mestra d’escola que, malgrat les retallades, s’esforça perquè la qualitat de les classes no minvi.

Felicitats doncs, a Joan Soler, Garrotxí de l’Any d’aquesta vuitena edició, però també a tots aquells que fan crèixer la comarca i no reben cap reconeixement públic.

Contestar