La Fira del Bestiar al Passeig de Sant Roc

diumenge - 6 - octubre - 2013

Recentment l’Equip de Govern de l’Ajuntament d’Olot, inspirat per la regidoria de Fires i Mercats, s’ha tret de la màniga una idea genial: traslladar la Fira Ramadera de Sant Lluc del Passeig de Sant Roc a la Plaça de Braus i rodalies.

La decisió ha estat argumentada pel fet d’apropar més gent al centre de la ciutat.

Una Fira Ramadera, però, no és un mercat d’artesania: el bestiar necessita espais amplis, on les quadres o tancats pels animals es puguin muntar amb facilitat, on l’accés i la descàrrega dels camions sigui còmode i fàcil. Una zona adequada perquè els visitants puguin passejar-hi agradablement, les parades de materials agraris puguin ubicar-s’hi i permeti realitzar demostracions de maquinària agrícola, forestal i de jardineria.

Un espai  adequat a la Fira. I aquest espai, a Olot, el tenim al Passeig de Sant Roc on fa una colla d’anys que per Sant Lluc s’hi celebra, complint les expectativas i satisfent a ramaders i visitants.

Quina pena que el pobre argument de dur gent al centre de la ciutat (que amb la Fira al Passeig de Sant Roc també s’hi apropen) es canviï la Fira d’ubicació. Que potser Olot s’acaba a la Plaça Clarà? Que no tenen dret a guanyar-se la vida els bars i comerços del Passeig de Barcelona, l’Avinguda Santa Coloma, i dels barris de Pequín i Desemparats? Totes les activitats d’Olot s’han de portar cap al centre?

Aquest no és el model de ciutat que ens agrada.

Contestar