Marcelinus, un bon exemple

diumenge - 6 - octubre - 2013

Val la pena parlar d’iniciatives empresarials com les d’aquesta petita empresa olotina que fabrica els Marcelinus, sobretot ara, en un context econòmic on les noticíes són sovint negatives i/o pesimistes…

Des del 2009 Marcelinus teixeix a la Garrotxa la tradició amb la innovació, ajudant a preservar la cultura i la història mentre genera riquesa d’una manera sostenible.I, a més, Marcelinus treballa amb dissenys propis i amb matèries primeres de proximitat: una part de la llana que utilitza per confeccionar les prendes ve dels Pallars,  on es crien de fa molt de temps les ovelles xisquetes, raça molt rústica, de bon caràcter i de bona llana que presenta el morro prim per aprofitar millor l’herba que neix entre les roques del Pirineu de Lleida.

Com d’altres projectes preciosos, Marcelinus dóna vida al territori, Marcelinus fa olor de territori…i les seves prendes abriguen de debò.

No passa el mateix amb algunes altres marques de roba que comercialitzen  els grans comerços. Moltes d’elles s’han fabricat fora de la Unió Europea.

I, per mencionar un cas paradigmàtic, també a casa nostra, només cal veure les prendes oficials del Futbol Club Barcelona: amb un preu de 100 euros la camiseta gravada, s’ha fabricat íntegrament a l’Àsia.

És per això que estic content que a la nostra ciutat hi hagin iniciatives empresarials responsables, compromeses, sostenibles i de qualitat com Marcelinus. Felicitats!

Contestar