Finalment tindrem càmeres al carrer major

dimarts - 8 - octubre - 2013

DSC_2156L’ Equip de Govern de l’Ajuntament d’Olot ha prioritzat posar càmeres de vigilància a l’Eix Comercial del Carrer Major davant d’altres necessitats que en aquests moments té la ciutat.

El pressupost final del projecte d’instal·lació de les càmeres és, pel cap baix, de 60.000 euros ja que, com tothom sap, aquest tipus de projectes comporten despeses extres que cal anar pagant.

Ara bé, és una mesura realment necessària?

De moment, no hem tingut accés a cap estudi de la policia que certifiqui un alt nivell de robatoris a l’Eix Comercial i, per tant, que calgui prendre aquesta decisió. Sí que és cert que un informe de la Policia Municipal avala, com és lògic, que la instal·lació de les càmeres els facilita i millora la seva tasca, però no demostra que sigui una acció indispensable.

Cal, doncs, que hi destinem tots aquests recursos ara mateix? Que la circulació de ciutadans per l’Eix Comercial estigui permanentment vigilada? I el dret a la intimitat?

D’altra banda, creiem que hi ha inversions prioritàries: Cal pintar amb urgència la majoria de passos de vianants, alguns d’ells difícilment visibles. Són diversos els ciutadans que ens han fet arribar els seus comentaris sobre el seu mal estat i que ens han advertit sobre la perillositat del deteriorament de la senyalització.

També estan despintades diverses ratlles blanques entremitgeres i les línies grogues de les parades d’autobús quasibé no es veuen. I així podriem seguir amb alguns aparcaments, parades de taxi…També volem fer referència al mal estat dels invornals. És cert que aquest estiu ha plogut més del normal, però també ho és que la majoria estaven plens de fulles, sorra i porqueria i no engolien l’aigua de pluja. Per exemple, a l’Avinguda Estadi, al costat del Camp de Futbol, en algunes naus hi va entrar més d’un pam d’aigua, causant importants problemes per desenvolupar l’activitat empresarial. La causa? L’embussament o tapament dels desaigües dels carrers.

Podriem enumerar moltes més necessitats de primer ordre que creiem prioritàries. Cal, doncs, tenir clar un principi bàsic: Per administar el diner del comú, cal satisfer en primer lloc aquelles necessitats més universals i bàsiques
que afecten a la majoria dels ciutadans.

Josep Guix
Portaveu GM PSC Olot

Contestar