Les entrades d’Olot necessiten millorar

dijous - 22 - maig - 2014
entrada de la solfa
Olot Ciutat Parc, així és com ens agrada definir-la per donar a entendre la riquesa del nostre paissatge.
Aquest entorn moldejat al llarg dels anys per l’activitat d’homes i dones ha  donat fruits abundants, essent un dels sòls agraris més fèrtils de Catalunya  segons constaten els mapes de sòls realitzats a la Vall d’en Bas, a la Vall de Bianya i la Zona Volcànica de la Garrotxa.
Els diferents governs municipals han protegit aquest territori amb Plans Generals d’Urbanisme que han sabut respectar aquest gran patrimoni natural que ens envolta i han fet possible l’equilibri del creixement urbà amb el seu entorn més immediat amb els “espais frontera”, tal i com els anomenen els urbanistes.
El dia a dia de l’Equip de Govern de la “ciutat dels detalls” en la gestió de les entrades a la nostra ciutat és un dels exemples de la poca visió d’aquest equilibri entre entorn i ciutat.
L’entrada per l’A-26 amb la carretera de la Canya, deixa molt que desitjar: En baixar per l’autovia, a mà dreta, es visualitzen uns coberts en mal estat; aquests són de propietat municipal i és on s’hi guarden els vagons del tren d’Olot. Just al costat hi han dipòsits de runa – suposem que són il·legals -. En entrar a la rotonda veiem una casa particular tancada i, més endavant, a mà dreta, ja en plena rotonda, hi ha el dipòsit municipal de vehicles amb una tanca en mal estat, i amb un aspecte molt descuidat. Més endavant hi ha el solar i l’edifici d’una empresa de transports i a l’altre costat solars abandonats que esperen passar a millor vida. Qui diria que arribem a la ciutat del paissatge…
L’avinguda Sant Joan les Abadesses, entrada que ens porta a travessar un polígon industrial sovint ple de camions, habitual en una zona industrial, que dificulten l’entrada i sortida de vehicles a la ciutat.
Arribant per la carretera de Santa Pau, caldria millorar-la en el seu conjunt; ja que no convida als visitants de la Zona Volcànica a entrar a la ciutat.
La millor que tenim és la de la Solfa, on només hi caldria fer reformes de voreres i renovar l’arbrat de l’avinguda de Santa Coloma.
En definitiva, a la Ciutat del detalls se li escapen els detalls principals. En política cal prioritzar i actuar en les propostes que afecten
un major col·lectiu de ciutadans.
Josep Guix,Cap del Grup Municipal Socialista

Contestar