Les cues de Les Preses

dilluns - 22 - setembre - 2014

El mes d’abril d’enguany va fer 5 anys de la inauguració del Túnel de Barcons.

Una gran obra d’enginyeria respectuosa amb el seu entorn que ha aportat unes millores molt considerables a les economies de les comarques de la Garrotxa i Osona, especialment per l’estalvi que representa en temps i diners la comunicació entre la Garrotxa i Barcelona.

Segons les dades que ens facilita la Direcció General de Carreteres, una mitjana de 6.000 cotxes són els que circulen diàriament pels Túnels, menys dels previstos, però una xifra molt considerable si tenim en compte que no estan fetes les variants d’Olot i les Preses.

És evident que la construcció d’aquestes variants tardarà a arribar, per una part hi ha poques disponibilitats econòmiques i per l’altra el Govern de la Generalitat està més predisposat a invertir en d’altres indrets que a la Garrotxa.

Però el que no és gens evident i clama al cel durant aquests anys és que Carreteres de la Generalitat hagi estat incapaç de construir un rotonda al mig de la recta de les Preses, a l’alçada de la nova escola que, tot sigui dit, és municipi de la Vall d’en Bas.

El Grup Municipal Socialista de les Preses ara ja fa 4 anys que va aportar aquesta solució per acabar amb les cues de les Preses; la construcció d’una rotonda i prohibir els giratoris a la dreta, així els vehicles que vulguin entrar a les Preses procedents d’Olot haurien d’anar a girar a la rotonda i entrar al municipi i per sortir igual. D’aquesta forma es podrien evitar, en gran part, les interminables cues de les Preses que molesten als usuaris d’Olot i comarca, però també i molt especialment als habitants de les Preses.

Què passa? Perquè no es fa? És un misteri. Al Consell Comarcal, el regidor representant de les Preses ens va respondre que estan treballant per trobar una solució al problema, però altres fonts consultades aclareixen que és l’ajuntament de la Vall d’en Bas que no mou fitxa i d’altres s’excusen en la Generalitat. Senyors, tant difícil es posar-se d’acord?

Mentrestant van marejant la perdiu i els usuaris d’aquestes carreteres han de patir cues i més cues, per no parlar d’alguns accidents que també s’hi han produït.

Sap greu veure aquesta falta de resolutivitat quan a poc quilòmetres i a la mateixa carretera, al municipi d’ Amer, s’hi ha construït una rotonda per entrar al polígon industrial.

Josep Guix i Feixas

Cap del Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament d’Olot

Contestar