La pluja i els carrers d’Olot

dijous - 2 - octubre - 2014
El passat divendres 5 de setembre, el primer dia de Festes del Tura, va ploure amb ganes, és cert. També és cert que molts carrers d’Olot anaven plens d’aigua pels quatre costats, especialment els del Vial Sant Jordi,  on s’hi acumulaven gruixos d’aigua de 10 a 15 cm i on la intensitat del trànsit era molt alta.
L’aigua més trànsit és una combinació perfecte per malmetre els carrers, carrers que s’hauran de reparar a càrrec de les arques municipals.
Perquè s’acumula l’aigua de la pluja?
Sovint els embornals estan bruts i plens de terra, on les herbes hi troben un bon lloc per desenvolupar-se, en d’altres ocasions són les fulles dels arbres que tapen els embornals i, en d’altres, les clavegueres no poden admetre més
aigua.
Què cal fer? El que realment ha de fer l’Ajuntament és el manteniment i neteja del clavegueram de forma regular i freqüent, sobretot a Olot que hi plou uns 1.000 litres per m2 cada any i, per altra banda cal construir col·lectors d’aigües plujanes que evoquin directament al riu, evitant que l’aigua de la pluja vagi als col·lectors d’aigües residuals i col·lapsin el funcionament de la depuradora.
Aquesta és una bona feina que s’ha de fer amb els diners del comú i no gastar-nos, per exemple, més de 40.000 € en un projecte teòric per portar artistes a la nostre ciutat.
Josep Guix
Cap del Grup Municipal del PSC

Contestar