La plaça dels coloms

dimecres - 26 - novembre - 2014
Plaça dels coloms en construcció

Plaça dels coloms en construcció

Finalment, desprès d’uns mesos de treballs intensos, de  nervis i de  presses, aquest divendres s’inaugura la nova Plaça Mercat d’Olot, el projecte més emblemàtic de l’actual mandat del nou Equip de Govern a l’Ajuntament d’Olot. Unes obres que milloraran un espai cèntric de la ciutat i que donaran servei a un grapat de petites empreses que comercialitzen directament els seus productes. Però, un  projecte que significa la concessió per 40 anys a una empresa privada per explotar la Plaça Mercat i a un gran supermercat . Mots dels que llegireu aquestes ratlles, ja no veurem el retorn de la Plaça a la ciutat.

A darrera hora, les obres de la Plaça Mercat, varen tenir un fort entrebanc al trencar-se l’acord, sobre la construcció i explotació del nou pàrquing de la Plaça Mercat que hi havia entre l’empresa Concesionaria del Pàrquing Hospital i l’empresa concessionària de la Plaça Mercat… tothom va carrer per trobar una solució i ningú volia baixar del burro i a més hi havia l’empresa concessionària d’un gran supermercat que  menava la pressa.

Solució, utilitzem la Plaça dels Coloms per fer-hi la sortida dels Pàrquings… qui hi perd?

Les empreses? No hi perd la ciutat que veu com la petita i aprofitada Plaça dels Coloms, perd un 20 % del seu espai i queda segrestada entre dos carrers amb molt de trànsit, el Mulleres i el del Rengle, que amb la sortida dels Pàrquings es preveu que augmenti molt la seva concurrència i per altra part, la Plaça perd també, en ple mes d’agost, uns dels exemplars xiprers més emblemàtics que tenia la ciutat.

Ara el nostre Equip de Govern s’afanya a tapar els despropòsits i ens regala amb un parc infantil en la mateixa Plaça dedicat a la Faràndula Olotina que tant ens estimem. Un parc que pel cap baix ens costarà 60.000 Euros que sortiran de les arques municipals.

I ens preguntem,  com quedarà l’espai amb l’afectació de la contaminació   acústica i ambiental del trànsit rodat que passa pel carrer Mulleres i dels cotxes que sortiran del Pàrquing de la Plaça Mercat? Es un lloc sa per portar-hi els nens a jugar, hi hauran suficients mesures de seguretat ?

Hom ens pot dir; però si ja n’hi havia un de Parc Infantil, es veritat, però ara la situació ha canviat i cal fer nous plantejaments, sobretot si ens volem gastar 60.000 euros.

Caldrà que els responsables tècnics de Salut Pública i  Infància de la ciutat ens diguin si la situació es l’apropiada o si caldran posar-hi  mesures correctores de seguretat  i de correcció de la contaminació acústica i ambiental que es poden produir a l’entorn del Parc.

Contestar