DSC_2011Fa pocs dies l’Equip de Govern de l’Ajuntament d’Olot va aprovar en Junta de Govern Local els usos de l’antic Hospital Sant Jaume. El contingut que es va aprovar, sense la nostra participació, ja que a les juntes de Govern local hi podem assistir com a oients però per una qüestió legal no tenim ni veu ni vot, és el següent:

Dels aproximadament 12.000 m2  de superfície es destinen un 45,31 % a residència geriàtrica, amb un total de 5.300 m2 , passant de les 60 places actuals a les 120.El Geriàtric va ubicat al mateix lloc ampliant cap les plantes superiors de Santa Joaquima.

Els espais d’equipaments de l’Ajuntament (dependències administratives i espai per entitats socials)  sumen un total de 4880 m2 que representen els 41,80% del total, van ubicats en les 5 plantes ( 4 més soterrani)  de la clínica que dona al carrer Mulleres, a més de l’espai on hi havia la Creu Roja que es destina a Oficina de Turisme i la  part de consultes externes que dona al pati interior  que es destina a sala d’actes.

Els espais destinats a superfície comercial, sumen un total de 910 m2 van ubicats al carrer Sant Rafael, on hi havia consultes externes i al carrer Doctor Fàbregas on hi ha l’actual cuina del Geriàtric…

I finalment els espais destinats a les energies que estan gestionats per una empresa externa, ocupen una superfície de 595 m2 i es situen  a l’extrem oest de la planta soterrani i de la plata baixa de l’edifici de la clínica.

Aquesta es la proposta aprovada. I nosaltres què diem ?

Que d’entrada no ens agraden les presses i que a menys de quatre mesos d’unes eleccions municipals, podrien esperar a que el nou Govern de la ciutat pogués decidir-ho.

Que en tot cas aquesta es una gran decisió de ciutat que ens agradaria que fos consensuada amb la majoria de grups del consistori.

Que cal recordar que estem en temps de pocs recursos públics i els que hi ha s’han d’administrar el més acuradament possible. Pel nostre Grup és un error desaprofitar totes les habitacions de la Clínica situades a la cara sud i que donen directament al carrer Mulleres o al pati interior. Totes tenen bany i estan a punt de funcionar. En aquest sentit, demanem que el Geriàtric ocupi les habitacions que ha deixat la clínica i que es destinin els espais del carrer Sant Rafael a dependències administratives: Serveis Educatius, IMPC- serveis econòmics i espais per les entitats de la ciutat que ho necessitin. Així com també considerem que la cuina del Geriàtric ubicada al carrer Doctor Fàbregas, s’ha de quedar de moment allà on és.

Que tal com varem manifestar en el Ple on es varen aprovar els canvis d’usos urbanístics, no estem d’acord en que es destini part de les dependències de l’antic hospital a locals comercials. Aquest no ha de ser l’objectiu de l’Ajuntament, a més, tenint en compte que en el mateix carrer i entorns hi han una colla de locals privats buits que esperen que algú els llogui o els compri. Per altra banda, s’han de respectar les voluntats de molts olotins que varen deixar diners o propietats en forma de deixes a l’Hospital Sant Jaume per tal de que tingues usos assistencials i no comercials.

Notícia Olot Televisió, resum del ple municipal

 

 

2 Comentaris to “Els usos de l’antic Hospital Sant Jaume d’Olot”

  1. Albert X. escrigué:

    Un bon lloc on posar-hi els Serveis Educatius de la Garrotxa.

Contestar