La Plaça del Coloms­ , el destí que volíem

dimecres - 11 - març - 2015

El proper dissabte dia 14 de març l’Equip de Govern de l’Ajuntament inaugurarà la nova Plaça dels Coloms.

Desprès d’anades i vingudes, de períodes foscos per la nostra ciutat com la tala dels arbres i l’obertura de les rampes de sortida del pàrquing de dubtosa legalitat. Finalment l’Equip de Govern ens regala una flamant plaça amb jocs infantils referents a la faràndula que hem pagat entre tots.

La Plaça i els jocs ens poden agradar més o menys, personalment trobo encertada la idea d’inspirar uns jocs infantils en la faràndula olotina que tant ens estimem. Però el que no ens encaixa, i ja ho hem denunciat altres vegades, és el lloc, el cost i l’oportunitat política.

 

Nou Parc Infantil a la Plaça dels Coloms

Nou Parc Infantil a la Plaça dels Coloms

 

Posar un parc infantil que ens ha costat a la ciutat més de 60.000 euros en un emplaçament que considerem poc saludable, és un decisió poc mesurada i que respon més a una oportunitat política que a una voluntat de servei a la infància.

Perquè considerem que l’indret no és adequat per a un parc infantil?

  • Perquè està al costat d’una avinguda amb molt de trànsit, sobretot en hores punta.
  • Perquè està situat al costat de la sortida d’un pàrquing amb rampa on els vehicles emeten gasos tòxics.
  • Perquè serà justament en hores puntes i de més trànsit quan més usuaris tindrà el Parc.
  • Perquè hi ha contaminació acústica degut a la proximitat dels vehicles.
  • Perquè tots els punts anteriors argumenten que és un indret poc segur pel infants degut a la concurrència de vehicles.
  • Perquè, malgrat es va demanar per escrit, no hem vist cap informe dels tècnics d’infància de l’Ajuntament que avalin la necessitat i l’emplaçament del Parc Infantil.

Creiem, i sempre ho hem defensat, que els projectes de ciutat han d’estar molt madurats i avalats pels informes tècnics necessaris abans d’executar­-los. No val l’excusa que en aquell indret ja hi havia un Parc Infantil, ja que la situació de la Plaça dels Coloms

no és la mateixa:hi ha una sortida de pàrquing i molt més trànsit i les dimensions del Parc no tenen res a veure.

Josep Guix i Feixas, Cap del Grup Municipal Socialista

Contestar