Liderar al segle XXI

dilluns - 18 - maig - 2015

DSC_2419

Gràcies Pitu, per posar-te al davant del projecte per Olot en el que jo també crec, i per fer-ho així de ferm, constant, il·lusionat, obert i renovat, sobretot ara que és quan és més difícil, però també quan més fa falta.

A mi m’agradaria explicar-vos perquè penso que els joves com jo haurien de considerar votar-nos.Tinc dos grans arguments.

El primer argument és que he pogut aprendre que liderar al s.XXI és com fer de jardiner. Es tracta d’observar les plantes i vetllar perquè tinguin les condicions òptimes per créixer. Que tinguin accés a l’aigua, que la temperatura sigui òptima i la llum adequada perquè es desenvolupin sanes i fortes. al seu ritme, feréstegues, autentiques i lliures. No es tracta de créixer per ningú, sinó de fer que l’ambient sigui idoni perquè tothom pugui realizar-se.

Que tinguem la fibra òptica que garanteixi que les nostres arrels olotines no seran cap obstacle per tenir unes branques competitives que arribin molt lluny.

Que tinguin espais com un coworking, perquè les nostres llavors trobin terra amb una mica d’adob.

Som la generació més ben preparada de la història. Som menys competitius i molt més col.laboradors. Ens agrada fer allò que ens diverteix –i ull que el contrari de divertit és avorrit, no seriós. – Per tant, volem treballar i divertir-nos fent-ho: amb passió i responsabilitat. Hem après a fer molt amb poc i a viure en la complexitat i en la incertesa. Per això, necessitem estar ben connectats i aprendre constantment, i ho volem fer a Olot. Sé que en Pitu creu en nosaltres i que en sap molt de planters. Per això, proposa espais sostenibles amb sinergies i conexions. Volem crear l’ambient idoni.

El segon argument, i per mi més important, és que el nostre projecte vol cuidar especialment les plantes més fràgils.

És molt fàcil ser valent i fort quan les condicions no són adverses si has tingut l’oportunitat de forjar-te en un bon tronc.

Aquí, tenim un paisatge privilegiat, (som una de les comarques amb menys atur i millors resultats de les PAU) Precisament per això no podem permetre’ns que ningú es quedi enrera. Només serem un bon jardí si totes les plantes són vigoroses. Per tant, és important per exemple, ajudar al teixit associatiu i a les entitats que fan que els joves puguin tenir accés a un agent tant cohesionador com és el lleure. És important ser pròxims, a peu de carrer, però tenir un regidor de barris que tingui una vista d’ocell per poder establir prioritats. És important que tothom, polítics i ciutadans, sentim la responsabilitat i entenguem els beneficis d’avançar jutns.

Per aquest motiu és important que el projecte ciutat educadora sigui un eix vertebrador compartit i participat. Confio en el criteri d’en Pitu i el nostre equip. Confio en la nostra capacitat de treballar pel que és necessari, i més que pel que és vistós o està de moda. Crec en la nostra capacitat de diàleg i de rectificar. Crec en la seva experiència i en la seva capacitat d’incorporar veus i mirades noves.

Marta Sala, número 10 del Grup Socialista d’Olot

Contestar