DSC_2349

 

El Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa es va crear al 1982 per la llei 2/1982, de 3 de març, de protecció de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Llei desenvolupada pel Decret 113/1983, de 12 d’abril. Actualment és un dels parcs naturals més humanitzats de Catalunya. Podem dir que és una peça clau en el paisatge volcànic de la península ibèrica. Té més de 40 cons volcànics i 20 colades.

 

Cada any 300.000 persones visiten la Zona Volcànica de la Garrotxa. Només entre un 10 i un 15% dels visitants entren a la ciutat d’Olot.

El nostre objectiu és que més d’un 60% d’aquests visitants entrin a la ciutat.  Per aquest motiu un dels projectes que plantegem al nostre programa electoral és situar el futur Museu dels Volcans a la zona del Montsacopa, entre el Cementiri i la Plaça de Braus. D’aquesta manera els visitants de la Zona Volcànica tindrien l’accés directe al nucli històric d’Olot i aconseguint integrar més el Parc Natural de la Zona Volcànica a la ciutat.

 

Aquest projecte vol assolir tres objectius:

Primerament volem que el Museu agafi un concepte més obert, fent que el volcà entri al museu i el museu al volcà. La idea s’inspira en una nova concepció dels museus, més pedagògics i didàctics, com per exemple el museu del volcà Timanfaya de Lanzarote. El Museu dels Volcans també hauria de complir la funció de Punt d’Informació de la Zona Volcànica, on els visitants poguessin programar la seva visita i també tinguessin la opció de realitzar visites guiades per a grups. D’aquesta manera es podria aconseguir desestacionalitzar la massificació dels visitants que sovint es produeix en alguns punts de la Zona Volcànica.

 

En segon lloc, la nova situació del museu permetrà  millorar la zona del centre d’Olot, especialment la zona entre la Plaça de Braus i el cementiri que està quedant molt degradada. La nova ubicació del museu obriria un ventall de possibilitats molt ampli pel què fa a la Plaça de Braus. Es podria pensar en aquest espai com a equipament annex al Museu on realitzar diverses activitats, però mai perdent l’estructura ni la fisonomia de la plaça.

 

En tercer lloc, volem revitalitzant el centre d’Olot fent que  200.000 persones entrin al barri vell de la ciutat. L’espai del Museu dels Volcans crearà vincle directe entre el Parc Natural i el centre d’Olot, fent que els visitants entrin a la ciutat i gaudeixin del Centre Comercial a cel obert del Nucli Antic.

Un comentari to “Museu dels volcans com a porta d’entrada a la ciutat d’Olot”

  1. Olotí escrigué:

    Endevant!!

Contestar