Carta oberta a la ciutat

divendres - 3 - juliol - 2015

 

Acord programàtic i d’estabilitat entre CiU i PSC a l’Ajuntament  d’Olot pel mandat 2015-2019

 

slidellista

Una vegada més les eleccions municipals han estat la gran manifestació de la democràcia, on hem decidit, lliurament i sense complexes, el nostre destí com a ciutat amb la maduresa que representa triar aquelles opcions i aquelles persones que més confiança ens aporten.

De totes maneres, les eleccions municipals del 24 de maig no ens han deixat la consciència tranquil·la. L’alta abstenció registrada, una de les més altes d’unes eleccions municipals, més d’un 44%, i el nombre important de vots en blanc ens fan veure que alguna cosa no funciona prou bé.

Cal posar-nos a treballar des del primer moment per aconseguir girar aquesta tendència social. Cal començar a fer pedagogia, apropar la política a la ciutadania, per tal de tornar la il·lusió i les ganes de participar a la gent.

És evident que els temps són difícils, que hi ha moltes persones, famílies icol·lectius que ho passen malament per les dificultats que ens ha imposat aquesta crisis econòmica no volguda. És evident que, ara més que mai, ens cal fer POLÍTICA amb lletres majúscules. Ara més que mai, ens cal predicar amb l’exemple i, ara més que mai, ens cal pensar en la ciutat i amb els ciutadans.

És evident que les darreres eleccions municipals han representat un canvi de tendència en la representació de l’Ajuntament. Si analitzem els resultats es desprèn que, les forces de progrés hem pujat 4 regidors en front de les forces més conservadores, que n’han perdut 4. Tot i que nosaltres, el grup Socialista, hem passat de 6 a 3 regidors. En democràcia, cal admetre quan es guanya i quan es perd i, és evident que nosaltres hem perdut en aquestes eleccions municipals.

No obstant la nostra pèrdua de regidors, si que al panorama polític del nou Ajuntament s’hi dibuixava una clara majoria de les forces de Progrés que podia incidir en un Pacte estable per governar la ciutat durant els propers 4 anys. Aquesta va ser una proposta que el Grup Majoritari de les forces de progrés, ERC, va posar sobre la taula i que nosaltres varem acceptar amb responsabilitat.

Finalment, i desprès de les oportunes deliberacions de cada grup amb representació al nou Ajuntament, aquesta proposta no va veure la llum per la negativa de la CUP d’entrar al Govern. Així, el pacte de progrés no es va consolidar.

Donada aquesta situació, que ens porta al punt de partida, el nostre Grup va considerar que havia de formar Govern la força més votada en les darreres eleccions municipals, el Grup Municipal de Convergència i Unió, amb els quals, a petició seva, ens varem posar a treballar arribant a acords puntuals de programa per facilitar el Govern en minoria d’un Ajuntament de CiU.

En les llargues hores de reunions parlant dels projectes de futur per la ciutat d’Olot varem formular un document de treball que inclou moltes de les propostes del nostre programa electoral.

Ha estat en aquest context que CiU ens va fer l’oferta d’un pacte estable, amb possibilitat de revisió cada any, i entrar al Govern de la Ciutat.

En principi aquesta no era la nostra idea, i així ho varem manifestar als mitjanas de comunicació. Però, un cop sotmesa aquesta proposta a debat amb la nostra Agrupació del PSC d’Olot, la majoria de l’assemblea es va pronunciar favorablement a entrar al Govern de la ciutat; argumentant que teníem una bona oportunitat per treballar més per la ciutat des del Govern que des de l’oposició. De fet, el nostre lema de campanya defineix molt bé aquesta voluntat: “Per Olot, tocant de peus a terra”.

Un cop decidits a entrar al Govern, tornem a assentar-nos amb els representants de CiU. Redactem conjuntament un document públic on s’exposen totes les premisses del pacte i tots els projectes de ciutat que es proposen per desenvolupar en els propers 4 anys.

Aquesta és amb la voluntat que varem signar el pacte CiU-PSC el passat dilluns dia 29 de juny, diada de Sant Pere, a la seu de l’Ajuntament d’Olot.

Josep Guix i Feixas

Cap del Grup Municipal Socialista d’Olot

Notícies relacionades:

Josep Guix, portaveu del PSC a l’Ajuntament d’Olot: “Amb l’acord de govern a què hem arribat amb CiU guanya la ciutat”

Contestar