(Discurs de l’Albert Bramon durant l’acte en record seu del diumenge 20 de novembre).

 

Amics, com a primer secretari dels socialistes de la Garrotxa, (som pocs, però ben avinguts) és una sort i un honor poder donar la benvinguda un altre any als amics de l’Ernest.

Voldria agrair a l’alcalde de Maià la facilitat que ens dóna per trobar-nos cada any i al rector, en Miquel,  per deixar-nos ocupar de forma pacífica el cementiri i el davant de l’església i haver recordat avui l’Ernest a les seves pregàries.

Ja us he dit que a més d’un honor és una sort poder començar aquest recordatori perquè és una manera de donar-nos escalfor mútua i sortir-ne enfortits en uns moments en els quals les notícies dolentes es succeeixen una darrera l’altra i també per recordar l’Ernest i la mida de la seva persona.

En Lluís Sacrest em va recordar l’altre dia que quan l’Ernest i ell eren diputats durant la primera legislatura, aquí, a Sant Jaume, es va produir el tancament de la fàbrica de can Brutau, tant l’Ernest com ell varen negociar la millor sortida per als treballadors però, a més, van introduir un element nou i important en aquestes negociacions, que el propietari de l’empresa s’avingués a cedir a l’Ajuntament uns terrenys que tenien al Pla de Politger i que això servís de llavor per tal que altres indústries s’instal·lessin allà. Gràcies a la capacitat negociadora de l’Ernest i la del senyor Terrades, la proposta va tirar endavant i amb aquesta ajuda i d’altres el polígon industrial del Pla de Politger és avui una realitat.

Va bé recordar coses tan meravelloses com aquestes en un moment en el qual tanta gent s’omple la boca amb la capacitat de diàleg però tan pocs són capaços de portar-ho a terme.

Amics, que tingueu un bon diumenge i que el record de l’Ernest ens inspiri i ens ajunti i que siguem molts però, sobretot, ben avinguts.

 

Albert Bramon

Contestar