Des de l’executiva de l’Agrupació d’Olot del Partit dels Socialistes de Catalunya lamentem la decisió judicial que ha comportat l’empresonament dels presidents de l’ANC, Jordi Sànchez, i d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, acusats de sedició. Ells són representants d’un moviment que molts milers de catalans i catalanes han vingut defensant de manera legítima. En democràcia totes les opcions han de poder expressar-se en tota llibertat.

Des del PSC d’Olot trobem injustificats els càrrecs dels quals se’ls acusa i la greu decisió que s’ha pres des de la judicatura. Creiem que no van el la línia que des del PSC d’Olot venim reclamant des de fa temps. És el moment d’explorar totes les vies possibles de diàleg per cercar un acord que permeti plantejar els futurs escenaris de relació de Catalunya amb la resta d’Espanya. És el moment de bastir ponts i no de destruir-los, de donar pas a la paraula. I al nostre parer, malauradament, els fets no apunten en la bona direcció. Deixar en mans de la justícia el que s’ha de resoldre per via política és un greu error.

Des del PSC d’Olot afermem el nostre compromís per contribuir a cercar aquelles fórmules que avancin cap a la solució d’un conflicte que a hores d’ara està generant una gran inquietud a la societat catalana i olotina.

Contestar