10 propostes per a Olot i la Garrotxa

dilluns - 18 - febrer - 2019

Des del PSC d’Olot i la Garrotxa estem treballant en 10 punts que creiem que ajudaran a millorar la situació i la vida a la ciutat i comarca. A més, volem saber l’opinió dels ciutadans i ciutadanes i treballar per resoldre els seus problemes. Volem potenciar l’Ajuntament al servei de tots i totes.

1.Nous usos a l’edifici de l’antic hospital d’Olot

Combinar serveis per a la Gent Gran i amb algunes ofertes per a la gent jove. (Ampliació de places de geriatria i pisos tutelats, oferta de pisos per a estudiants, impulsar un projecte generacional).

2.Polítiques d’habitatge 

Millora de la situació en tota la ciutat i concretament al Barri Vell, Sant Miquel, Sant Roc, Pequin, etc. (Ampliació d’oferta de pisos de protecció oficial i de lloguer social. Recuperació d’edificis en mal estat per destinar-los a aquestes finalitats.

3.Rehabilitació i dinamització del Barri Vell

Creació del Campus de les Arts i els ensenyaments a Can Sacrest com a nucli d’activitat pedagògica i cultural al centre de la ciutat i que connecti el barri vell amb el barri de Sant Miquel i que aglutini l’Escola d’Art, l’Escola d’adults, l’escola d’Expressió l’Escola d’Idiomes i una segona biblioteca.

4.Infraestructures

Variant d’Olot i Les Preses. Millora de les diferents entrades d’Olot: reforma de la Rodona i arranjament de l’avinguda de Santa Coloma.

5.L’Anella Verda a l’entorn del riu Fluvià

Continuació de les reformes al voltant del riu al seu pas per Olot, recuperació dels espais verds, rutes i edificacions de l’entorn. Fomentar la vida de cara al riu.

6.Dinamitzar l’economia i el comerç de la ciutat i comarca

Posant especial èmfasi en la millora de la Formació Professional i en la creació del centre de Divulgació dels Volcans ( Espai Cràter) per tal d’atraure un turisme familiar i cultural que ens ajudi a dinamitzar la ciutat i en especial el Barri Vell.

7.Fomentar la pràctica de l’esport

Millora de les infraestructures als pavellons d’esport, fer la piscina municipal coberta i millora dels camps de futbol base i altres equipaments esportius.

8.Educació

Eix principal del nostre Pla de Govern: Fomentar el projecte d’Olot Ciutat Educadora, accions educatives per a la prevenció de la violència de gènere i la violència en general. Increment de les inversions als centres educatius i millorar i reactivar l’oferta de l’Escola Taller.

9.Ciutat Segura

Treballar i portar a terme propostes per reforçar la seguretat de tots els ciutadans. Augmentar la vigilància per millorar la manca de seguretat.

10.Olot Ciutat per a les persones

Fer que els serveis bàsics de la ciutat funcionin millor i diàriament: mobilitat; neteja i recollida de deixalles; enllumenat; xarxa d’aigua i de clavegueres; jardins i espais verds. Convertir la ciutat en un espai on les persones tinguin prioritat: millors voreres, passos de vianants, carrils bici, zones d’aparcament gratuït a prop del centre i carrers amb plataforma única especialment a les entrades del barri vell, Sant Pere Màrtir, Sant Roc, etc.

Contestar