Les infraestructures que volem

dilluns - 15 - abril - 2019

 

La ciutat d’Olot ha estat, durant moltes dècades, una ciutat amb mala comunicació, amb carreteres amb molts dèficits que provocaven que els trajectes per anar a Barcelona o Girona fossin llargs i insegurs, a causa del mal estat de les infraestructures viàries.

Cal fer memòria històrica i recordar que va ser amb el govern socialista que es va desencallar la reforma de l’N-260 de Besalú a Olot per convertir-la en l’A-26, una autovia ràpida i segura, juntament amb una gran obra que va ser la construcció del viaducte i dels túnels de Castellfollit de la Roca.

Posteriorment, també amb un Conseller de Política Territorial i Obres Públiques socialista, el Sr. Joaquim Nadal, es varen construir els túnels de Bracons. Ens apropaven definitivament a Barcelona, a les comarques de Ponent i, especialment, a l’Eix Lleida-Saragossa i a la xarxa ferroviària a través de l’estació de Torelló, també anomenada l’estació de la Garrotxa.

Per altra part, també es va redactar l’avantprojecte de l’autovia de Banyoles- Besalú que ha de comunicar la ciutat d’Olot amb Girona amb durada d’uns 40 minuts.

Posteriorment, amb l’arribada dels Governs de CiU i ERC, les infraestructures a la Garrotxa han quedat totalment aparcades i no s’ha fet res més en els darrers 8 anys.

L’única proposta que ha fet el Govern de la Generalitat els darrers anys és projectar 4 rotondes entre Besalú i Serinyà, valorades amb un pressupost de 8 milions d’euros que nosaltres no hi estem en absolut d’acord.

Les nostres propostes per les comunicacions a Olot i la Garrotxa són:

img_0047

Construcció urgent de la Variant de Les Preses i d’Olot. Pel que fa a la variant de Les Preses, estem d’acord amb el pacte dels tres alcaldes que sigui d’1+1, que minimitzi el màxim l’impacte ambiental i passi semi soterrada en els punts més conflictius, especialment entre Les Preses i l’Escola Verntallat. Sobre la Variant d’Olot, demanem que s’executi el projecte ja aprovat, amb algunes modificacions puntuals, per exemple: que la sortida i entrada projectada pel Pla d’en Llunes, sigui una entrada secundària que doni sortida als barris de la zona del Pla de Dalt i per la Pinya i Riudaura, ja que un important volum de trànsit per aquesta sortida podria perjudicar el funcionament de l’Hospital. Que el tram de variant que passa pel davant de l’Hostal del Sol sigui soterrada per tal que el barri pugui estar altra vegada connectat a la ciutat.

Estudiar la construcció d’una sortida-entrada a la zona del Polígon del Pla de Baix que doni servei a tots els vehicles que vulguin accedir al Polígon i al centre de la ciutat, a través de l’Avinguda Reis Catòlics.

Construcció de l’Autovia de Besalú a Cornellà del Terri. Seguint l’avantprojecte ja redactat durant l’etapa del Conseller Nadal.

Arranjament Urgent de l’Avinguda Sant Jordi. Seguint criteris humanitzats per tal de donar prioritat a les persones, a la seguretat viària i al medi ambient.

Arranjament de l’Avinguda Santa Coloma. Especialment el clavegueram, les voreres, l’arbrat i la construcció d’un carril bici que connecti amb la via verda del riu, amb la de Ripoll i amb el centre de la ciutat.

Arranjament de la Rodona com a nus de comunicacions molt important situada a l’entrada de la ciutat.

Contestar